Sjuk och omotiverad

Sophie Arding 2007-07-31 @ 16:47:56
Till skillnad från inlägget nedanför är jag sjuk(t) / omotiverad. Huvudet spränger, näsan rinner. Hostar som en 50-åring som rökt hela sitt liv och har värk i hela kroppen. Stackars mig. Tvungen att sjukskriva mig från jobbet och: utan jobb = inga pengar.
Hoppas bli bättre framåt torsdag. Vi ska både vara hundvakt och "fira av" Linda och Blomman eftersom de ska flytta på måndag. Vill ju verkligen vara med på det.
Slut på självömkan.

Ciao!

Inspiration

Sophie Arding 2007-07-30 @ 15:19:39
Nu är vardagen tillbaka igen och vädret är bara grått och trist. Sophie har fått stor lön och kunnat återbeta allt och även unnat mig själv lite saker. Tur att det är rea. Jag har köpt mig ett par svarta byxor med hög midja från Filippa K och en fin blus till. Även lägenheten har fått en ny touch. Bilder nedan.
Vi har även skaffat oss en ny stekpanna. En efterlängtad en. Har även köpt en stor gjutjärnsgryta. Så nu kan vi äntligen koka köttgryta.. Mmm.. =)

Dessvärre börjar jag känna mig lite småkrasslig. Halsen bränner och huvudet värker. Har även en liten känning av feber. Ska palla mig till jobbet ikväll ändå och försöka.

      

Ciao!

Miami

Sophie Arding 2007-07-28 @ 12:21:45
Nu var det läänge sen jag bloggade. Anledningen till detta är vår trip till: Miami, Hemresa från USA, Jönköping, Örebro och sedan jönköping och besök av vänner.

Var så länge sen vi var i miami så jag ska försöka sammanfatta det lite kort.
Kom ner Lördagen på efetrmiddagen efter att ha kört längs kusten genom Fort Lauderdale. Ner till stranden för att ta vara på den sista kvällsolen. Vattnet kan jag upplysa om var 30 grader varmt så det svalkade ingenting.
Tog en promenad på kvällen efter att ha käkat en stoor New York steak med endast pommes till.

Söndagen kom vi ner till mamma och pappa som bodde våningen under och fick höra att det hade varit ett herrans liv där under natten. En tjej hade varit ute i korridoren, skrikit Noo no och gråtit och haft sig . Poliser och Crime scene miami var där så vi tror det har varit ett mord under natten. Tydligen bodde vi på de skumma kvarteren.
Kanske var det därför hotellet var så billigt. =P
Iaf, Jag, Victor och fegget var på stranden hela dagen medan mamma och pappa åkte ner till Key West.

En snabbtitt på våran utflykt till Miami!



Tisdagen den 17:e åkte vi hem från Paradise efter två veckor med massa sol, bad och shopping.
Helt underbar resa!!

Ciao!

Island of Adventure

Sophie Arding 2007-07-13 @ 00:53:05
I tisdags åkte vi och gick på Island of Adventure. Det var den andra theme parken vi köpt biljett till. Här var det mer åkattraktioner än på Universal. Detta var allstå en park för mig och fegget. =P
Många grymma berg-och-dalbanor som fläktade gott i stekhettan. Vi åkte så mycket vi bara kunde. Dessvärre tryckte huvudvärken på mycket, del för värmen och dels för g-krafterna.
Favorit banorna var Spiderman; där vi satt i en åkvagn med 3D glasögon, Duelling dragons; där två berg-och-dalbanor körde samtidigt med varandra och möttes på några ställen och sist med inte minst The Hulk.... Hade tur och behövde inte alls stå i lång kö, När vi nästan kommit fram stängde de av den pga ett åskväder drog fram så vi fick vänta en timme tills det gått över.

Åkte även två vattenbanor där vi inte blev så blöta i den första, vilken var Jurassic Park (liknande Flume ride på Liseberg) och den andra vi åkte var Karl-Alfred (liknande Colorado på Liseberg) där vi inte hade en enda torr fläck på hela kroppen när vi stigit ur. 

         
På väg till Island of Adventure

         
         
Dyngsur efter ett åk med Karl-Alfreds skuta

I Onsdags tog vi oss en tur till Tampa som ligger på West coast där vi åkte förbi St Pete times forum så Victor fick sig en dos hockey.
Resten av dagen avnjöts på stranden med gassande sol och en pissljummen golfen. Har nog aldrig badat i så varmt vatten innan, det måste varit uppåt 30 grader.

         

More to come.... Ciao!

Ännu mer chill

Sophie Arding 2007-07-10 @ 03:33:51
Denna dag har varit slående lik gårdagen. Solen stekte så man knappt kunde vara ur poolen mer än 5 minuter. Solade och badade till klocken blev 14, sedan gav vi oss ner till köpcentrat i Waterford lakes. Köpte mig ett par skor (platå liknande med skinnremmar) en klänning, ett par jeans och lite smink.

Imorgon har vi planerat in Island of adventure om pappa får eftermiddags ledigt, annars får vi vänta till onsdag.

Bokade även hotel i Miami precis. Ska bli sjukt kul att åka dit igen. Hoppas på att det blir bättre väder än sist vi var där.


Har skaffat mig en ny idol:

MISS TWIGGY
    

Ciao!

Chill vid poolen

Sophie Arding 2007-07-09 @ 03:20:25
Idag har det bara varit deg vid poolen. Det har varit fortsatt stekhett. Så fort man kommit ur poolen och lagt sig för att sola, svettades man som en gris och var tvungen att hoppa i plurret igen. Var hemma en snabbsväng för lunch innehållande, tro det eller ej, korv med bröd. Så typiskt familjen Arding!! Haha.

Var iväg en sväng till varuhuset Costco. Där säljer de allt från elektronik till matvaror till möbler till tvättmaskiner och ALLT säljs i storpack. Till exempel shampoflaskor på 1,2 L och kellogsflingor på 1,08 kg etc.
Helt sjukt stora paket.

Kvällsmiddagen bestod av ett skrovmål Lobster på Red Lobster. Massa goda friterade räkor, räkor i någon slags vitlöks sås, hummer och massa massa gotte till.
Mätt och glad kan jag nu hoppa i säng, eller snarare på luftmadrassen.

Ciao!

Cocoa Beach och Universal Studios

Sophie Arding 2007-07-08 @ 00:48:20

Gårdagen är inte så mycket att skriva om. Var på Cocoa Beach hela förmiddagen, åkte förbi och hämtade upp pappa runt 15-tiden. Åkte hem och fikade, gick sedan och la oss vid poolen. Eftersom det är hurricane season, alltså orkan säsong, tog det inte lång stund innan regnet öste ner och blixtarna slog. Det kommer vara så minst 1 ggr om dagen under två månaders tid. Vi kommer alltså få uppleva mycket regn. Temperaturen idag var uppe i 100 farenheit, ca 40 grader.
På kvällen åt vi god fläskfilé med svampsås och ugnspotatis och tog en vinare till det.

Idag Har vi varit och besökt Universal studios. Det har varit en plågsamt varm, men otroligt rolig dag. Har åkt massa attraktioner och sett massa skoj.
Köpte ett tvådagars pass, så vi kommer under kommade vecka även besöka Island of Adventure. Awsome!

         
                                                                       Terminator 3D
         



Ciao!


Äntligen framme

Sophie Arding 2007-07-05 @ 01:24:10
Nu har vi äntligen kommit fram, efter mycket stress och strul. Det började med att tåget från Ängelholm som skulle kommit 6.40 var försenat till 7.02. Detta sinkade oss en halvtimme och vi visste redan innan att det skulle bli lite tight på Kastrup. Vi kom iaf på tåget ner till malmö där vi fick byta tåg. När vi kommit på det, sa dem i högtalaren att de hade tekniska fel på tåget och att de skulle kolla upp det och att det skulle ta några minuter. Efter en stund ropade de upp att de hade "plockat en människa på spåret". Alltså hade de, när de kom in på perrongen kört på en person. Vi fick kliva av tåget och byta till ett annat. Stod och väntade på det tåget när de än en gång ropade i högtalarna på stationen att vårat tåg stod på en annan perrong så vi fick lov och springa dit. Då var klockan redan 9.00 och vi kom sedan fram till Kastrup 9.20. Kul för oss att vårat plan skulle lyfta 10.15.
Vid våran in-checknings disk var det, och jag skojar inte, 700 meter lång kö. Denna kunde vi ju bara inte stå i, så vi fick tag i en tjej som sa vi kunde checka in vid en annan disk. När vi väl kom fram dit fick vi utskällning av av han i disken för att vi skulle varit där 3 timmar innan. Vi fick iaf checka in och springa genom hela Kastrup till våran flight.
Den flygresan gick bra till Edinburgh, där vi sedan flög vidare till Atlanta. I Atlanta fick vi även där vår kondition testad. Efter att va fått byta gate tre gånger pga motorfel och brist av platser för planet kom vi sedan även på detta. Det har alltså varit en lååång resa men det var det värt.

Idag hade vi planerat ta en lugn dag vid poolen för att sedan gå ut och fira 4:th of July. Vi ska åka down town och kolla på fireworks.
Tyvärr har det regnat hela dagen så det har inte blivit någon pool utan istället åkte vi till ett köpcentra inte så långt härifrån. Jag och Victor har redan hunnit shoppa alltså. Victor 2 Sean John kepsar för typ $5, två shorts för $55 ($1 är ungefär 7SEK) och jag köpte 1 tunika och en svart fin nyårsklänning. (bild på ryggen nedan) Köpte även 2 Elisabeth Arden nagerlack för $8. Sådana fynd!!
Åt svingo lunch på Hong kong buffet.
Vi åkte sedan hela familjen och handlade på Wal Mart. Är fortfarade lite chockerad över deras pås-packning.

        
Scottland
         

Ciao!

US and A

Sophie Arding 2007-07-02 @ 20:19:23
Var hemma en sista sväng för att fira Syster och Björn innan vi åker iväg. Nu är det endast 10h och 45min kvar tills vi sitter på Öresundståget på väg ner till Kastrup. En liten rewind från helgen:

Fredag kväll kommer vi hem till mig och äter good mad och firar syster och Björn med massa paket. Även Victor hade varit snäll och fick paket han med. Kollade bilder från Usa in på sena natten.

Lördag tvingar jag med Johanna till A6 och systemet för att ladda upp inför kvällen.
Eftermiddagen tillbringade jag tillsammans med Johanna, Benny, Sara och Mallory på Visingsö. Vi guidade Mallory runt slottsruinen och sedan hyrde vi 2 tandemcyklar och cyklade runt på ö:a och köpte glass vid kyrkan där remmalagen stannar. Det var en alldeles perfekt dag för att turista. Solen sken och alla var glada. På hemvägen stannade vi och köpte Polkagrisar på Franssons. Mmm.

         

    

Kvällen inleddes med god kebabpizza hos Agge. Åkte sedan bonnabil med värsta baslådan i bagaget in till en  jobbarkompis till Benny på torpa. Fortsatte våra festligheter där för att sedan gå ner på stan. Kvällen slutade tyvärr relativt tidigt, men vi han träffa många under vår lilla gång ändå.
Tack för en underbar kväll!!

         

        


Eeeeyy. Manuel!!

Och till sist. Två underbara bilder på min gulleSNUTTAN!

    

Ciao!

RSS 2.0