Nollning

Sophie Arding 2008-08-31 @ 15:20:13
Jag är äntligen hemma igen och har överlevt 10 dagars nollning utan vare sig något nattbesök eller giftemål. Det har varit 10 helt galna och superroliga dagar. Har som ni kanske förstått inte haft någon tillgång till internet och därför inte kunnat uppdaterat under tiden. Jättesvårt nu i efterhand att försöka berätta om allt vi gjort för det är så mycket som har hänt. Därför tänkte jag istället berätta med lite bilder senare när victor kommit hem med sin dator där alla bilder ligger. En bild säger nämligen mer än tusen ord. En sak kan jag iaf säga och det är att bygg har även detta året lyckats bli hatade mest av alla. (bygg som jag själv för övrigt tillhör)

Vidare till allmänt utanför nollningen. Jag har blivit faster, eller snarare halvfaster. Victors bror har nu fått en liten flicka. Hoppas att vi hinner åka och hälsa på de nyblivna föräldrarna imorgon. Imorgon är det nämligen stora flyttdagen och vi har fått tag på en kille som vill flytta in i våran lägenhet så snabbt som möjligt. Allt är packat här hemma och det är bara städningen kvar. Hoppas nu bara att luffaren som vi ska ta över lägenheten från har städat ordentligt. Pappa kommer ner som moraliskt stöd. Tack!!


Som sagt, bilder från nollningen kommer jag lägga ut så fort jag kan. Så länge kan ni gå in på youtube och kolla på några filmklipp från victors valpnollning (valfritt ekonomiskt program och victor i vit t-shirt). Jätteroligt. =)

Vilken dag

Sophie Arding 2008-08-20 @ 14:52:26
Idag har vi börjat städa våran kära lägenhet. Allting är nedpackad förutom en smörkniv och två glas till frukosten imorgon. Jag har precis städat färdigt köket. Torkat skåpen ovanpå och innuti, spisen och fläkten. Det enda som återstår nu är kyl och frys, men det får vi ta när vi flyttar sakerna. Har hållit på halva dagen nu så nu tar jag en os paus och sen ska jag gå på badrummet.
Men vilken dag vi hade igår. Inget gick som vi ville. Pärmar gäckade oss, bilen skulle besiktas. Slutade med att vi fick från bilprovningen eftersom vi fick körförbud. Victor lyckades sabba sin dator s han var tvungen att ominstallera allt. Senast han gjorde det var förra fredagen. Lagom glad han var. Åter till bilen.. Bromsrören hade rostat undertill och det var hål i det ena. Vi gick ner till fixar Åke och han skulle hämta bilen och laga den åt oss innan helgen. Snabbt och bra tyckte vi. Idag ringde han Victor och sa att han hade hämtat bilen imorse, lagat den och till och med besiktat om den åt oss. Vilken man!! Tack Åke!!

Idag har vi även börjat tagga inför insparken som börjar imorgon. Fasen vad det ska bli kul. Min vän Johanna, som ska börja sitt andra år, är så snäll och lånar ut sin lägenhet till oss och Niklas under dessa 10 dagar. Skönt, så att vi få vara på plats där det händer och slipper pendla. Hoppas bara hon inte har en tredje nyckel så vi får natt besök. Har hört att det kanförekomma. =S
Kommer förmodligen inte vara så aktiv här under de kommande 10 dagarna, men jag ska försöka lägga in en rapport och lite bilder så snart jag hinner.

NU ÄR DET TAGG!!!

Sista dag på jobbet

Sophie Arding 2008-08-18 @ 17:55:12
Igår jobbade jag min sista dag på jobbet. Det slutade bra med att en man kom in en kvart innan stängning och började klaga på att vi inte upplyste kunderna tillräckligt eftersom han inte fick lämna tillbaka de skor han köpt på rean. Brukar man få lämna tillbaka reavaror undrar jag?! De flesta fallen får man det inte vad jag vet. Vi gjorde ett undantag och han fick byta storlek så vi skulle bli av med honom. Jag har jobbat med världens underbaraste personal och fick en jättesöt liten blomma i avskedspresent. Själv bjöd jag dem på färska frallor med gurka, tomat, paprika, ost och skinka till frukosfikat. Väldigt uppskattat. Under min tid i sommar har det även blivit lite skor inhandlade.. Förvånade?? Haha!! Detta är ett litet urval av de skor jag köpt till väldigt förmånliga priser. Tur väl att jag slutat nu när alla höstnyheter börjar komma in. Haha!




Sko 1: Rosa Converse, 2: Adidas stan smith, 3: Scholl, Nedre rad 4: Rieker ballerina, 5: Keds tygsko.

Nytt boende

Sophie Arding 2008-08-15 @ 18:55:50
Javisst är det så att vi äntligen har fått en lägenhet!! Det är till och med den som ligger direkt innanför dörr nummer 30. Den är på 30kvm, så den är rätt så liten, men vad kan man förvänta sig av en studentlägenhet?! Idag har vi packat ner nästan hela köket, slängt bort massa kläder och hör och häpna minst 15 par skor. Fyllde ändå victors hockeytrunk med alla mina och victors skor. Jösses alltså.

Ikväll ska jag slappna av med tacos och film hemma hos Linda. Ska bli skönt att komma ifrån alla flyttlådor ett tag.


Kan ni gissa vad detta betyder??

Sophie Arding 2008-08-12 @ 20:20:13

Illum

Sophie Arding 2008-08-12 @ 13:23:11
Många bra gissningar om vad det var som gömde sig i min nyshoppade påse. Det var alltså dessa skor som låg däri. Ett par hudfärgade Nine West till ett mycket bra pris. Älskar dem!!


Min nya skatt

Sophie Arding 2008-08-11 @ 10:25:03
Sitter just nu och skriver på min nya, vita skatt. =) Javisst, jag har köpt min egna dator. En vacker en också, Asus eee PC 9". Efter många om och men, står den nu på vårat soffbord. Jag är så glad. Hehe.
Helgen har varit full med jobb. I fredags kväll var vi nere i stan på den traditionella ljusfesten. De skjuter raketer och har lite öltält och så. Även Calajsa var här och sjöng. Vi gick till torstens och tog ett glas. Det var packat med folk som vanligt. Gick inom Tres på väg hem också. Lördagen och söndagen har bara bestått av jobb och os. Mycket repriser dock eftersom jag inte går upp tillräckligt tidigt och jobbar på dagarna. Well well.
Har ännu inte fotat mitt inköp från danmark, så ni får vänta ytterligare.


Köpenhamn

Sophie Arding 2008-08-08 @ 10:27:00
Nu har vi kommit hem från två jättehärliga dagar i Köpenhamn. Tog tåget ner till malmö i onsdags förmiddag och var där nere och gick under dagen. Det var kul att se malmö eftersom jag inte varit och sett det ordentligt förut. Tog tåget över till Köpenhamn runt fyra-tiden. Letade upp vårat motell och la oss och vilade en stund. Gick sedan ut för att leta upp en resturang. Det blev Grekiskt. Tyvärr var det greker som försökte sig på att göra svenskt. Ingen bra mix måste erkännas. Fast det smakade bra ändå. Det började fnyka lite när vi hade tänkt ta oss en sväng på tivoli, så vi köpte en chipspåse och öl och gick hem till motellet istället och mös. Vi hade ett jättestort fönster som vi kröp upp i och kollade folk på gatan.
Torsdagen gick vi till hard rock café efteratt vi checkat ut vid 10 och åt en american brunch. Lika god som förra gången. =P Tog vägen längs med ån ner till nyhamn. Det var så fruktansvärt varmt att vi satte oss direkt och tog ett glas vin och öl. Satt där en stund och tittade på folk. Jag har aldrig varit med om en plast så smockfull av exempel på hur man inte ska använda leggings!! Det var hemskt. När vi var klara där gick vi nerför stöget och shoppade lite. Klockan blev fyra och vi tog tåget via helsingör och båt till helsningborg. Kom hem vid halv 6 och då var vi helt slut. Senare på kvällen hade vi fyrverkerier utanför fönstret, trodde vi. Det visade sig att det blixtrade nåt djävulskt. Det var helt sjukt. 10 blixtar i minuten nästan. Skönt nog, kom det inte hit direkt.












Bästa fyndet jag någonsin gjort ligger i denna påsen!!

Sliten

Sophie Arding 2008-08-02 @ 18:30:09
Har varit en jobbig dag idag. Eftersom det blev ett glas för mycket för vissa igår så har jag, när jag väl är ledig, förstört hela dan idag. I morse var vi och storhandlade och när vi kom hem la jag mig för att vila ett tag. Den lilla stunden som inte skulle vara så lång blev ända till klockan halv fyra. Då åkte vi ner till stranden som nästan var tom. Det har nämligen varit rät så blåsigt idag och inte alls strandväder. Jag var iaf tvungen att kyla ner huvudet lite så jag hoppade i plurret. Det var så skönt så skönt. Inte alls kallt. Jag ska definitivt ner imorgon efter jobbet och ta mig ett dopp till.

Ikväll ska vi laga oxfilé, när vi fortfarande har råd, och kolla på film. Eftersom vi bara ska dricka cola har vi blivit ombedda att eventuellt rycka ut och köra till sjukhuset om den lilla bäbisen vill komma redan nu.





Bilder från igår.

Beachpicknick

Sophie Arding 2008-08-02 @ 12:32:00
Igår jobbade jag till 20. Åkte sedan direkt ner till stranden med älskling, linda och niklas och åt pastasallad, vitlöksbröd och drack vin. Så himla mysigt var det. Varför har vi inte gjort det mer?? Får det bli ändring på. Åkte till torstens efter det och tog ett par glas och sedan rockade vi loss på tres. En hellyckad oförberedd kväll helt enkelt. Jobb imorgon och måndag, sen är jag ledig 4 dagar. Ska bli så skönt. Dan Hostel är bokat i Köpenhamn och på onsdag åker vi.

Måste även berätta att min vän Linda vann sommarchansen i malmö. Hon är en jäkel på att sjunga alltså. Lyssna på låten "Fly away" här.

RSS 2.0