Hemma i verkligheten

Sophie Arding 2007-05-29 @ 10:50:17
Usch, det är så trist bara jag tänker på det. Jag hade mycket väl kunnat bosätta mig i Florida med resten av familjen (3/5 av den). Nu fjällar jag redan i hela ansiktet och på ryggen.
Som tur var kom syrr ner hit i helgen för att hälsa på. Björn var tvungen att stanna hemma och plugga eftersom han har tenta.. imorgon tror jag.
Vi var ute och åt på Tres i fredags kväll med Hanna och Adam. Victor var också med förståss.
Gick hem och tog oss ett glas vin till, Hanna och Adam gick hem och sedan kollade på bilder från min underbara vistelse.

I lördags var vi och gick på Väla hela dagen eftersom det spöregnade här.
Köpte mig ett par jeansshorts och syrran köpte massa bra-att-ha saker på IKEA.
På kvällen lagade vi mat. Mitt i alltihop kraschade vår spis.
Kul, vi fick äta hårda klyftpotatis.
Gjorde oss iordning och gick till Tres och tog oss en shot och en drink, sedan vidare till Bahnan. Svinkul kväll!

Syrr åkte hem i söndags och jag låg och sov mest resten av dagen, tills Victor kom hem.
Han har varit i Jönnet en snabbis och firat Helenas 40-års dag.

Har inte riktigt kommit tillbaka till verkligheten än. Degade på Väla igår igen med Hanna. Skulle även ha jobbat igårkväll, men det hade blivit missförstånd med schemat så jag fick åka hem igen. Mest frivilligt.
Så nu är det allt dags att ta tag i sitt liv igen. (har iaf packat upp väskan)

Ciao!

Bildkollage

Sophie Arding 2007-05-27 @ 16:54:20
De bilder jag skulle lägga in på de nedanstående inläggen fungerade inte. Därför gör jag ett bildkollage nu i efterhand.

Cocoa beach!

          
Bara massa sol och bad!

MIAMI!

         
På väg Miami beach

    
Brunbrända familjen

Everglades

         
1 meters avstånd

Merrit Island

    
Parasollet var våran bästa vän!


Bild 1: Fegget simmar med en våg


Bild 2: Här kantrar han

Ciao!

Merritt Island

Sophie Arding 2007-05-24 @ 06:23:01
Efter att ha brännt varenda liten skinnbit på hela kroppen igår på Cocoa beach, tog jag det lite lugnt idag när vi åkte ut till Merritt Island. Jag placerade mig under parasollet eftersom solen stod högt och det var molnfritt.
Vi stannade ändå inte så länge eftersom det började mulna på. På vägen hem svängde vi in vid Kennedy Space Center och såg (på håll) uppskjutningsramperna. Det kommer i juni skjutas upp en ny raket så den stod redan i en av ramperna, redo att avfyras.

Fegget och jag tog oss ett sista (för denna gången) dopp i poolen innan vi snart ska åka iväg och ska äta på ett Real American Steakhouse. Jag ska beställa en stoor beaff. =P

Imorgon är det hemfärd. Usch vad tiden har gått snabbt. Något jag kan glädja mig över är att jag åker tillbaka om 1 månad igen. =)
Då med Victor som resesällskap. Ska bli kul att få åka på våran första riktiga utlandssemester tillsammans.

Mer bilder kommer senare (eftersom denna datorn laggar så fort jag försöker lägga in en bild nu)

Nu blir det sängdags. Upp imorgon kl 06.30 för färd hemåt.

Ciao!

Cocoa Beach

Sophie Arding 2007-05-22 @ 14:30:51
Sitter och väntar på att resten av familjen ska äta frukost färdigt. Jag har varit färdig länge. Idag ska vi ÄNTLIGEN åka och bada och sola. Himeln är blå och molnfri så det är en perfekt dag på stranden. Måste ju pressa lite nu innan vi åker hem igen. =P

Helgens vistelse i Miami blev väl inte som jag hade tänkt mig. Så mycket slummkvarter vi har sett av miami har väl ingen annan sett. Ett ställe jag kan glädja mig över är att vi varit på Miami beach. Som tur var kom vi precis efter det stora ovädret. Det hade hellregnat och vattnet stod dem ända upp till midjan. Det var iaf växlande med moln och sol när vi kom. Jag, mamma, pappa och fredrik passade på att bada lite i havet, så vi hade något vi kunde skryta med iaf. Vattnet var skitvarmt och vågorna stod högt. Jätteroligt.

Vi gick upp och ner från 15:e ända ner till 9-10:e gatan. Tydligen hade Britney Spears varit där och uppträtt samtidigt som vi var där. Det var därför vi såg alla små tjejer stod och köade utanför en byggnad vi gick förbi.

Vi åt på en Irish pub och sedan åkte vi ut till vårat Hotel.

Igår åkte vi runt 10-tiden från hotellet. Åkte då emot Everglades och kollade massor Alligatorer som låg i bäckarna längs med vägen. Stannade även ppå en plats, Shark bay, och fick komma dem lite närmre.
Nu har vi alltså fått sett så mycke alligatorer att vi kräks.

Bilder kommer senare, eftersom vi ska iväg till Cocoa beach nu!

Ciao!

Tampa

Sophie Arding 2007-05-20 @ 04:56:04
Det blir endast ett snabbinlägg för denna dagen. Vi kom hem sent och håller just nu på och packar inför morgonresan + att jag är sjukt trött.



Idag har vi varit i Tampa. Vi låg ute på Clearwater beach och stekte hela dagen. Det blåste som tusan, så vi fick sand både utan och innan. Molnen hopade sig allt eftersom, men jag blev bränd ändå. Självklart blev det finare väder och molnen försvann. Vi åkte hemåt vid 16-tiden. Stannade till vid Universal studios och gick city walk:en ner till Hard Rock Café.

    

Nu är vi hemma och packar inför Miami trippen imorgon. Vi ska sola och bada och åka runt och titta. Det kommer bara bli en kort resa för kommer endast ligga över 1 natt.
Mer om det kommer senare.

Ciao!

Black Hammock

Sophie Arding 2007-05-19 @ 00:24:54

Dagen började med en storhandling på Publix. Jag har fått lära mig ännu en sak om amerikanarna. När de handlar och lagt upp sina sker på bandet. De blippar av varorna och sedan packar de eller en "hjälpreda" ner alla varorna i massa plastkassar. De kan lägga en brödlev i en kasse, en mjölkdunk i en annan och sedan tex kakor i en tredje. Vi räknade till 15 kassar totalt av vår handling. Helt sinnes.



Pappa tog sig ledigt vid lunch och vi åkte ut till Black hammock som ligger vid Lake Jesup in Oviedo. Där kan man åka ut med airboat och spana efter alligatorer. Om man inte får syn på någon på en ½ timmes båtfärd, har de några stycken instängslade. Vi fick faktiskt syn på några stycken som jag lyckades fånga på bild. =P
Jag fick till och med hålla i en. Som tur är var den pytteliten och hade käftarna igentejpade.

         

         


Ikväll har vi börjat med att tagit oss ett glas vin. Vi ska sedan åka vidare och äta på ett American Steak House.
Ska bli spännande att få äta en riktig American steak..

(detta inlägget blev lite mongo. datorn laggade sönder)

Ciao!

Orlando premium outlet

Sophie Arding 2007-05-18 @ 04:02:37
Shopping, shopping och shopping... blev det knappt nåt av idag. =/
Jag hade laddat upp med fyllt konto och stora förväntningar. Det jag kom hem med var 3 par "undies" från CK. Visst var dem oerhört snygga, men that´s not enough. Jag har visst sett ut en hel del, så jag tar med mig pappa i nästa vecka och ska springa runt i lugn och ro själv. Jo, jag har ju köpt 2 saker till. Ett par Converse (svarta med marinblå sömmar) och en Hilfiger tee. Bilder nedan.

Vi var och sprang på Premium outlet från halv elva till 15-tiden, då vi vände vår kosa till Florida mall. Ett nytt köpcentra. Där vi strosade runt i några timmar till innan vi vände kosan hemåt. På vägen hem öppnade sig himeln för oss. Regnet öste ner och blixtrarna tonade upp sig över oss. Skönt att vi hann sätta oss i bilen.

Idag har jag sett den fösta gula taxin under min vistelse här.

    
Vilopaus i shoppingyran, Yellow cab

    

Jag måste bespara nöjet att inte lägga ut bilder på mina nya "undies".
De är endast till för att ses av en person. =P

Ciao!

Wekila springs

Sophie Arding 2007-05-17 @ 00:08:44
Idag har vi varit ute på utflykt. Vi åkte upp till Wekila springs state park. Det är en slags park med en sötvattenkälla man kan bada i. Eftersom det var lite halvmulet gick vi en sväng runt på spången som fanns för att se den fina naturen och massa märkliga djur. (Märkliga för oss)
Efter kortis promenaden skingrade sig molnen och vi hade som tur var tagit med oss badkläderna, så vi hoppade i det iskalla vattnet direkt. Det var ganska sö skönt eftersom det är ca 29 grader varmt på land. Var kvar där gottade oss och solade och badade till kl 15-tiden. Efter det begav vi oss hemåt för att slippa stora traffic jam som det brukar bli vid rusningstid.

Kom hem, jag och fagget gick till poolen. Eftersom jag blev lite rödblossig från tidigare solande så var vi inte där så länge för jag ville inte riskera bränna mig ännu mer.

Snart ska vi äta kvällsmat och sen åka ner till Centrum och gå en sväng.

         
Fredrik svårväckt på mornarna..

         

En rolig sak jag inte visste de gjorde här i USA. När skolbussarna kör hem barnen från skolan, stannar de och släpper av dem vid sitt hem. Samtidigt fäller de ut STOP skyltar på sidan och alla bilar måste stanna. I båda riktningarna. (Sista bilden)

Ciao!

Staterna

Sophie Arding 2007-05-16 @ 01:41:19
Nu är vi framkommna och sightseeing:ade.
Resan började 7.45 med tåg från Ängelholm till Kastrup och mötte upp släkten.
Det var lite stressigt på flygplatsen då vi fick veta vid incheckningen att vi hade 15 min på oss till boarding. Då hade vi inte gått igenom varken passkontroller eller incheckningen vid flyget, så vi blev lite stressade. Rusade igenom hela flygplatsen och hittade vårat plan. Då var det dags att stiga på.

Den 9-timmars långa flighten till Atlanta gick långsamt. Fick se 2 filmer och sen några serier. Fick två luncher och en glass under hela tiden.

Tullen och incheckningen i Atlanta gick fint den med och vi behövde bara vänta 30 min innan boarding.

Mötte familjen på flygplatsen i Orlando. Vi fick våra väskor och fick hyrbilen och körde hem. Kl. 22 gick vi och la oss lokal tid, vilket är kl 05 på natten hemma i Sverige. Då var jag oerhört trött.

Idag vaknade vi tidigt. Gick upp, åt frukost och åkte en sväng i bilen. Var nere runt Sea World och Disney land och tittade. Åt lunch på Taco bell och åkte hem och la oss vid poolen. Har nu ätit hemmalagad kycklingklubba med ris och ska ta en sväng ner till Wall Mart nu och titta.

         

    

More to come...

Ciao!

3 Dagar kvar

Sophie Arding 2007-05-11 @ 23:42:05
Nu är de hårda arbetsdagarna över och jag ska försöka bli människa igen. Har börjat mitt nya liv med att städa lägenheten skinande ren. Så nu kan vi slicka alla golven om vi vill det. Toaletten är dock inte tagen riktigt än. Väntar med den till imorgon.

Nu ska jag även börja förbereda min resväska. Det är endast 3 dagar kvar!
Pratade med mormor idag om diverse nyttigheter inför resan.
It cleared my mind a bit!

Jag och Victor har varit ännu mer duktiga och inte bara städat här hemma. Vi har även varit ute och sprungit en runda. En stor sensation för mig att jag stack iväg mitt i Felicity, så jag missade sista hälften. =/
Men sånt är livet.

När vi kom hem firade jag kvällen med att äta en kebabtallrik. Mums.
Gjorde en miss thoe..

Dagens Kalkon:

Pb= Pizzabagare
S= Sophie

S. Slår numret till Pizzeria Accapulco.

- Pb: Accapulco

-S: Ja, Hej jag heter Sophie......... *Klick*

Man kan ju själv tänka sig hur pinsamt det var. Det roliga var ändå att jag satt och tänkte på, medan jag ringde, hur dom skulle reagera om jag var helt seriös med att presentera mig och så..
Tji fick jag.

Ringde pizza King och beställde därifrån istället.

Ciao!

Självförtroendeupphöjare!

Sophie Arding 2007-05-09 @ 11:26:00
Vad betyder ditt namn?

Mitt blev kort och gott det här:

S : Easy to fall in love with.
O: You are great in bed.
P : You are popular with all types of people.
H : You have a very good personality and looks.
I : Awesome kisser.
E : Damn good kisser.

Här kan ni själva se vad erat namn betyder. En riktigt stor spark uppåt för självförtroendet.

A: You like to drink.
B : Everyone wants you.
C : You are really silly.
D : You like to drink.
E : Damn good kisser.
F : You are dead sexy.
G : You never let people tell you what to do.
H : You have a very good personality and looks.
I : Awesome kisser.
J : People adore you.
K : You're wild and crazy.
L : Everyone loves you.
M : Best kisser ever.
N: You like to drink.
O: You are great in bed.
P : You are popular with all types of people.
Q : You are a hypocrite.
R : Fucking crazy.
S : Easy to fall in love with.
T : You're loyal to those you love.
U : You really like to chill.
V: You are not judgemental.
W : You are very broad minded.
X : You never let people tell you what to do.
Y : Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z : Always ready.


Hittad från http://pezen.tjejsajten.se/

Härliga fredag

Sophie Arding 2007-05-04 @ 17:37:43
Idag är det fredag. Jag har jobbat och fått en chokladkaka. Solen skiner och det är minst 20C varmt ute. Efter jobbet var jag nere på stan en snabbsväng och letade efter midsommarstänger man kan ställa på bordet. En liten beställning från Usa. Tyvärr kommer de komma in i butik efter min resa dit, och nästa resa är helgen efter midsommar.
Dålig tajming.
Var in och hälsadå på Hanna på Inter sport. Vi bestämde att ikväll blir det grillning hos Linda och Blomman. Först måste vi nog skaffa en grill, men det får pojkarna fixa efter träning.
Funderar lite på vad vi ska grilla. Kycklingfilé blir ju rätt gott. Det får det nog bli.




Usch, imon är det jobb igen. Kommer ha typ 3 morgoninsatser och sen inte nästa insats förrän 14.30. Rolig 7-15 dag. Skulle tydligen bli strålande väder på detta. Lucky me!

Ciao!

Födelsedagspresent

Sophie Arding 2007-05-03 @ 17:56:08
Glömde ju förresten nämna min fina födelsedagspresent jag fick från Marie och Björn.
Det exklusiva och populära Lip Glosset, Juicy Tube från Lancome med en smak av jordgubb.
Riktigt härligt fylliga läppar man får av det. Rekommenderas.




Nu när Felicity är slut, ska jag istället sätta på filmen: Marie Antoinette.
Där spelas huvudrollsinnehavaren av Kirsten Dunst.
Det blir en riktig tv-tittarkväll när Victor är iväg och gör massa tester med (förmodligen) nya klubben Tyringe.



Ciao!

11 dagar kvar...

Sophie Arding 2007-05-03 @ 16:57:49
image34
Detta är inte Orlando utan miami, men dit ska jag ju med. =)

Javisst, snart är det dags. Nedräkningen har börjat och nu är det bara 11 dagar kvar. Jag längtar som bara den. För att få tiden att gå snabbare jobbar jag nu som en dåre. Kommer vara ledig två dagar tills vi åker iväg. Ooh, vad jag ska sola, bada och shoppa. Det ska bli så roligt att få träffa familjen igen!! Har verkligen längtat att få dryga mig med bror min. =P
Mamma har nu under sin vistelse rekat hela stället. Ok, hela stället var väl att ta i eftersom Orlando är gigantisk, men några ställen iaf som vi ska besöka. De ställena jag är gladast för att besöka är ju såklart de stora shoppingmall:en och outlets hon ska visa mig. Gissa att jag ska ta med mig stora plånboken.
Snat får jag börja tvätta de kläder jag ska ta med mig. Det får inte bli för mycket packning eftersom jag måste ha massa plats till hemresan. Som tur är så har dom ju tvättmaskin i lägenheten.

Nog om resan. Idag jobbade jag till 9.00. slappt schema man hade idag.
Var ute på promenad med Victor och Elsa innan lunchen. Hon fick sedan följa med oss upp till lägenheten medan vi åt. Söt hund det där.

Var och mötte Linda på stan. Gjorde lite ärenden och sedan satte vi oss på Torstens och tog en fika. Det är så härligt i solen. Tyvärr har man ju ingen egen ballkong som man kan sitta på, men tur är så finns Torstens! Idag fyller Blomman år så Victor och jag, Hanna och Adam är bjudna hem till dem ikväll på en fika. Hoppas det blir tårta!

Nu blir det iaf Felicity!

Ciao!

Sammandrag - Helgen

Sophie Arding 2007-05-01 @ 16:08:03
Nu har det sprungit förbi en helg till, med allt från blod och svett till tårar.

Torsdag-Fredag kan jag sammanfatta med både glädje och tårar.



Lördag-Måndag var det Gbg för hela slanten.
Jag, Victor, Marie och Björn (+4 vänner till syrr) var ut och åt middag
för min kära make fyllde 21 år. Grattis!
Åt på en Grekisk restaurang, Knossos. Där fick vi känna på hur bra vårat tålamod var.
Fick inte maten förrän efter 1 timme + att servitrisen hade glömt bort våran förrätt.
Men gott var det när vi väl fått in maten.

I Söndags var vi och sprang på stan hela förmiddagen.
Varning: Prova inte stela armband i affären. De kan vara kluriga att få av.

Bevis



På kvällen firade vi Björn som hade 25-års fest. Det var en mycket rolig kväll.
Vi blev bjudna på Exotisk planka till förrätt och tårta till efterrätt.
Ska väl även poängtera att det var gratis dryck hela kvällen. Mums. =P

Ett litet urdrag med bilder från kvällen.



RSS 2.0