Fest

Sophie Arding 2011-02-28 @ 15:02:07
Födelsedagsbarnet
Tillgången till internet har varit begränsad i helgen eftersom det trådlösa kraschade hemma. Min frånvaro har även berott på en enormt trevlig och lyckad 80-tals fest för Benita. Maten var supergod och kvällen blev väldigt lyckad. Har även hunnit att umgås rejält mycket med familjen vilket var välbehövligt eftersom det var länge sedan som jag träffade dem nu (tråkigt bara att inte träffa pappa). Tillbaka till verkligheten nu och jag känner mig risig direkt. Fick ställa in uppsatsarbetet idag så vi får sitta på varsitt håll. Blir bättre til imorgon hoppas jag.

Hem

Sophie Arding 2011-02-25 @ 15:20:21
Nu åker jag hem till Huskvarna! Ikväll blir det middag hos Johanna och imorgon 25-års fest för Benny. Ska såklart även kolla en massa skidor på tv, träffa syster med man och bror och sen en liten löparrunda ska vi också hinna med. Pappis är i Florida så han får jag inte träffa denna gången. Får bli till min födelsedag istället kanske.

Frozen

Sophie Arding 2011-02-24 @ 22:29:32
Hemma och genomfrusen i hela kroppen. Det var riktigt kallt i hallen idag och inte nog med det blev det såklart förlängning. Tyvärr förlorade Halmstad och måste vinna två raka borta i Nybro i helgen för att gå vidare. Fortsätter hålla tummarna!! Kvällen avslutar jag med lite té, Big Brother och trams med photo-boothen..

Again and again

Sophie Arding 2011-02-24 @ 16:19:40
Så var det hockey ikväll igen. Nu är det bäst av tre matcher och Hammers möter Nybro som dom inte har vunnit över på 2 år. Men vi håller ändå tummarna. En viktig match för Victor med eftersom det kommer vissa personer och kollar på honom ikväll. Men först ska jag heja fram Sverige i skid-vm.

And on it goes

Sophie Arding 2011-02-23 @ 16:53:19


God eftermiddag! Äntligen har jag och Mimmi börjat få lite framgång med uppsatsen. Vi har haft en svacka nu i nästan två veckor vilket har gjort att vi inte fått så mycket på print, men idag fick vi oss en kick. Jag ringde ett företag i Ängelholm och fick ett ja till intervju. Man kan säga att jag fick en dubbelkick av det. =) Även när vi sammanställde det vi har skrivit på teorin insåg vi att vi redan är uppe i fyra sidor. Många bäckar små..

Ikväll ska Victor och jag gå på handboll. Det var någon vän till Victor som möter Drott. Det blir första handbollsmatchen jag går på ever. Spännande!
Rättning: Min första elitmatch.

Sechs Jahre

Sophie Arding 2011-02-22 @ 12:06:43
Kan ni tänka er.. 6 år med den här dåren idag och vilken fröjd det har varit. =) Förhoppningsvis blir det många år till. Älskar dig Victor!

I väntans tider

Sophie Arding 2011-02-22 @ 11:58:20
Sitter just nu i soffan och har den där obehagliga känslan i kroppen. Precis samma känsla som jag hade vid denna tiden för ett år sedan. Går in i mina mappar och ser att det är faktiskt endast 4 dagar som felar. Jag pratar såklar om jobbansökan och mitt Cv. Jag öppnade filen och tittade igenom den lite flyktigt. Började ändra datum och ålder och liknande, men inte mycket mer. Sen blev jag sittande stirrande på dokumentet. Är verkligen mitt karriärsmässiga mål att bli mäklare längre?! Om inte, vad vill jag då bli? Börja söka anställning eller sommarjobb? Läsa ett år till? Kanske Magister? Ungefär dom tankarna virvlar runt i huvudet på mig. En sak är iallafall säker. Börja ta tag i det nu!!

Downton Abbey

Sophie Arding 2011-02-21 @ 17:39:07
Har hittat mig en ny serie att följa nu. Downton Abbey som jag upptäkte i lördags hemma hos Kristin och Magnus. Fick såklart inte se hela avsnittet, men det gjorde inte så mycket eftersom det var andra avsnittet så jag kunde kolla de två första på datorn istället. Nu är lördagkvällarna räddade (om jag inte fixar fram säsongerna på annat sätt. Och jaa, det är ett par säsonger). Det roliga med denna serie är att vi inte bara får följa överklassen utan även tjänstefolket. Smaskiga intriger och stor lycka för Sophie!!

Mat

Sophie Arding 2011-02-21 @ 16:41:29
Till lunch invigde jag våra nya pastatallrikar med spagetti, chilli och scampi. Delicious!

Tallrikar

Sophie Arding 2011-02-20 @ 18:56:39
Jag och Victor har länge velat köpa pastatallrikar eftersom vi ofta äter carbonara, ceasar sallad och scampi-pasta. När vi var i Helsingborg igår körde vi in en sväng till Ikea och införskaffade oss 4 stora tallrikar. Nu kommer det bli resturangkänsla när vi äter pasta nästa gång. Vilken lyx!
Halmstad Hammers vann för övrigt med 5-1 ikväll så nu är det play off som gäller för dem.

Vinna eller försvinna

Sophie Arding 2011-02-20 @ 14:02:59
Snart spelar Victor sista och avgörande matchen för säsongen. Vinner de idag får de spela vidare i kval mot allsvenskan eftersom de delar första platsen i serien. Ska bli spännande och hoppas det går lika bra för honom och laget som det gjort hittills. Heja heja!!

Hbg

Sophie Arding 2011-02-19 @ 11:51:30
God morgon! Vilken härlig lördag vi vaknade upp till. Denna helgen också. Vi måste ha varit väldigt snälla de senaste veckorna som får sånt fint helgväder. =) Snart är vi på väg till Helsingborg för lite lunch, stan och hockey. Skönt att komma iväg lite.

Helg

Sophie Arding 2011-02-18 @ 20:02:57
Äntligen fredag. Denna veckan har inte varit så produktiv om man säger så. Jag tycker ändå att ett glas vin är väl förtjänat. Jag har ju trots allt tagit mig igenom veckan. Såå, nu har Victor serverat mig ett glas och köttet står i ugnen. Yummyy in my tummy!! (alamos, för övrigt ett riktigt gott rödvin)

Telefonrädd

Sophie Arding 2011-02-18 @ 10:17:14
Det värsta med x-jobbet måste ändå vara att få tag på respondenter till intervjun. Jag verkligen hatar ta kontakt med människor jag inte känner. Jag har nästan lite ångest bara jag ska beställa pizza liksom. Ni vet ju bara hur det gick när jag ringde och skulle beställa pizza i Ängelholm då jag började med: Hej! Jag heter Sophie... (kom på mig själv hur töntigt det var och så...).. Klick!
Tack Mimmi att du ställer upp och ringer! =)

Lockar

Sophie Arding 2011-02-17 @ 11:38:16
Dagen till ära så har jag lockat håret. Länge sen jag gjorde nu och nu vet jag varför.. Jag känner mig alltid alldeles för tillfixad när jag gör det och att jag får sån tantfrippa. När ska jag lära mig?

I so did it!

Sophie Arding 2011-02-16 @ 17:38:12


Att jag tog mig ut i minusgrader och snålblåst gör mig en gnutta stolt över mig själv. Det var en löprunda med stora delar i motvind. Ingen rolig runda, men jag gjorde det.  =) Sprang även lite längre än mina 5 km. Det är skönt att kunna göra det bara sådär nu i börja och det känns som att höstens hårdträning har lönat sig. Mitt knäont har också gått över. Såå skönt! Det var en välbehövlig paus från löpningen för knät. Nu är jag fit for fight till Göteborgsvarvet. Jiiihaa!!

Hantverkare

Sophie Arding 2011-02-16 @ 11:07:24






Idag är jag hemma och gör inget direkt speciellt förutom att sitta och söka material till uppsatsen och läsa lite fastighetsrätt. Ska försöka ta mig ut lite senare idag och springa en runda.

Tänkte visa lite bilder från när jag var med och  skruvade på panelen på huset i höstas. Det här var som ni ser på datumen ett tag sen och nu har pappa och mamma, vad jag förstått, kommit väldigt mycket längre. Väggen är uppe och vindtät på nedre plan och den vita, temporära dörren har bytts ut mot den "riktiga" grå med en tvåa i glas på. De har även satt in kaminen som de eldar i för att hålla lite värme. Ska bli spännande och se nästa helg när jag åker hem och får se hur långt de kommit.

Konsert

Sophie Arding 2011-02-15 @ 14:17:11
Får lov och marknadsföra lite för var jag var under lunchen idag. Niklas syster och man är med i ett (ska man kalla det skånskt rap-band?!) band och de var i Halmstad idag och hade uppträdande för en skola och därför tog Jag, Victor och Niklas oss till kulturhuset och smög oss in för att kolla. De är verkligen riktigt bra entertainers. Snackar gott och breakdansar riktigt bra. De har även varit med i Talang där de tog sig vidare några omgångar. (obs.. länken är inte från idag)

The result

Sophie Arding 2011-02-15 @ 14:08:47
Såhär blev resultatet! Vilken mastodontdeg det blev när den jäst färdigt och jag skulle baka ut den. 4 stycken limpor blev det av den och nu har Victor och jag test ätit en av limporna som var så goda. Myste med lite té och tända ljus när Victor kom hem från matchen i förrgår kväll.

Hjärtan

Sophie Arding 2011-02-14 @ 17:59:55
Dom här smaskiga hjärtanen låg hemma och väntade på mig när jag kom hem idag. Han e fin min kille. =) Dagen har jag spenderat på stadsbiblioteket med Mimmi, Sandra och Emma. Vi satt lite med uppsatsen, men det blev inte så mycket av det utan vi var mer sugna på fika. Därför gick vi till espresso house och tog oss en alla hjärtans dag fika och tog sen en snabb runda på stan för att leta lite kärlekspresenter. Ikväll ska jag lyxa till det lite med risotto och tigerräkor. Mums! Hoppas ni har haft en fin dag!

Hjärtedag

Sophie Arding 2011-02-14 @ 08:41:41
Det är många som anstränger sig och köper fina saker till den man älskar en dag som denna. Mysig och fin är tanken att denna dagen ska vara. Jag och Victor har redan en present som varit bestämd ett par veckor. Jag ryser vid bara tanken och är jättespänd över hur det kommer att se ut i slutändan. Kan ni gissa vad vi har planerat att göra?! =) Trrrumvirvel.... en bilreparation. Yeeey!!

Bakdag

Sophie Arding 2011-02-13 @ 15:59:29






Idag har jag stora bakdagen här hemma. Passar på när  Victor spelar borta och jag kan stå och stöka ensam i köket. Idag bakar jag surdegsbröd (som är förberett på första bilden) på mina kluttar för första gången och det vill jag säga är ingen lek utan bakmaskin. Armarna har fått sig en rejäl omgång. Medans jag väntar på att degen ska jäsa färdigt 1h, passar jag på att prova baka power bars. Innåller nötter och müsli. Jag är spänd på resultatet eftersom jag använt mig av filmjölk istället för yoghurt, men hoppas inte resultatet ska bli dåligt. =) Ni får se hur det blev senare.

Öronhängen

Sophie Arding 2011-02-13 @ 10:41:52
När jag var och bytte batteri i min klocka hittade jag samtidigt dessa fina öronhängena. Snyggt med den grova "lilla" ringen som precis smiter runt örat. Detta måste jag kalla för denna veckas kap. endast 20 pix på ur och penn som hade total utförsäljning.

Prommis

Sophie Arding 2011-02-12 @ 16:52:21
Jag blir knäääpp på min blogg ibland. Nu vägrar den vända på bilderna som är tagna stående. Aaaaaarrrghh! Hur göör man??? Ni får helt enkelt vända på era datorer eller kika med huvudet på sne. Damn it!
Victor och jag tog oss iallafall en promenad ner till stranden i det fina solskenet. Det var riktigt kallt om öronen och Victor var lite frusen (som ni ser. Hehe!). Vi möttes av denna otroliga syn när vi kom ner. Sist jag var nere på stranden var vattnet istäckt och efter stormen som var i veckan har havet kastat upp stora isblock på stranden. Såg helt sjukt ut. Vilka krafter!

1 down 3 to go

Sophie Arding 2011-02-12 @ 10:26:53
Har varit iväg och skrivit tenta i mikroekonomi nu på förmiddagen. 1 Down, 3 To go!! Woop!! Det ska jag fira med att städa lägenheten och sen ikväll ta mig ett glas rött. Och idag skiner solen så fint, så jag ska försöka ta mig ut en sväng med. Dock är det cirka -100 C..

Kofta

Sophie Arding 2011-02-11 @ 13:22:33
Skoldagen blev kort idag. Skönt med ett kortare och mer avslappnat seminarie än vad jag förväntat mig. Det blir jag glad av. =) Tänkte visa upp min ny-gamla kofta. Fick ingen direkt rättvisande bild, men men, here it is!

Ändring

Sophie Arding 2011-02-10 @ 18:52:43
Hej Hej! Lite nya ändringar har gjorts här på bloggen. Inga stora, men ett par småsaker. Fler kommer nog att ske eftersom jag inte helt är nöjd med designen ännu. Stay tuned!!

Klocka

Sophie Arding 2011-02-10 @ 16:42:14
Hittade en väldigt fin klocka på asos. Vill förnya mig lite eftersom jag har haft min klocka i nästan 8 år nu. Denna tyckte jag var väldigt ren, enkel och lite sådär retro. =)

Stress out!

Sophie Arding 2011-02-09 @ 21:20:13
Nu kom Victor precis med en färdigblandad gt (lemon). Dags att försöka släppa stressen och slappna av inför morgondagen. Då är det nya tag som gäller. Ha en trevlig kväll allihop!

Allt för mycket att göra

Sophie Arding 2011-02-09 @ 14:33:02
Idag har jag (ingen) en slappedag hemma. Eller slappe.. jag sitter hemma i mysdressen, pluggar mikro och ska snart förbereda morgondagens seminarie. Usch, vad mycket det blev denna veckan helt plötsligt. Inte nog med morgondagens opponering utan till fredag har vi även ett antal rättsfall som vi ska ha läst igenom och svarat på några frågor om, dessutom är ju mikrotentan på lördag. Prioritering!! Paaanic!!

Surdeg

Sophie Arding 2011-02-08 @ 11:01:20
Nu mamma, har jag äntligen satt igång min surdeg. =) Delade upp dem i fler olika klickar så jag kan ha dem i mina bröd. Och jag har fortfarande inte orkat vända bilderna, de är fortfarande spegelvända. Hittar inte i redigeringsprogrammet var man kan spegelvända dem.. pappa!! ;)

Citat Solsidan

Sophie Arding 2011-02-08 @ 08:41:57
"Vad sa du?! Skulle hon heta Sophie med F?!..Tsss.. Oj!"

Im off

Sophie Arding 2011-02-07 @ 16:01:35
Nu ska jag ut och nörda runt lite i min (nya?! inköpt för 4 år sen men aldrig använda, alldeles för stora) reflexväst. Första löppasset utomhus i år. Ska bli spännande och se hur det går. Jag har ju iallafall min väst på mig ifall jag skulle dimpa ner någonstans. Så blir jag ju inte påkörd iallafall..

Lagbok Lagbok Lagbok

Sophie Arding 2011-02-07 @ 08:14:30
Då har nästa juridik-kurs satt igång igen och fram åker lagboken.. igen.. Har föreläsning idag 10-16. Puh, vad vi kommer mata lagbok. Ser ni också. Utsläppt hår. Får se hur länge jag pallar med det innan det åker upp. Ha en trevlig dag. Det vet jag att jag och lagboken kommer ha!

20110206

Sophie Arding 2011-02-06 @ 11:37:02
Jag har en rikigt bra dag idag. Hua! Skulle behövt sätta mig med plugget för två timmar sen, istället går jag omkring här hemma i mina mest urtvättade kläder jag kunde hitta i garderoben. Usch och fy! Har även fått dille på mitt hår. Jag har mina perioder då jag har samma frisyr dag ut och dag in. Just nu är jag inne i min period där jag har uppsatt hela tiden. Det tyder ganska väl på att jag måste gå och klippa mig!
Det känns också mycket skönt att ha kunnat konstatera att jag, fram till sommaren, kommer att ha en tenta i månaden. Jippie!! Med start på lördag.. Inte nog med tentorna, vi skriver uppsats samtidigt. Det märks att examen börjar närma sig och tills dess vill man ju ha färdigt och klarat allt. Ser verkligen fram emot denna våren.......

Ny header

Sophie Arding 2011-02-05 @ 13:25:33
Fick hjälp av min snälle bror som fixade en ny header till mig. Hur snygg blev den inte då?! Tur att jag har någon som kan det där med photoshop. Tack brorsan!

Nytt fodral

Sophie Arding 2011-02-04 @ 10:47:55
Hittade även detta snygga skinnfordral till min almenacka i rosa-rött. Passar utmärkt eftersom jag bara kan byta ut själva almenackan när den behöver förnyas. Det får även plats ett anteckningsblock i. Kan vara bra att ha när det behövs kladdas lite.
Ikväll ska Victor och jag mysa till det med vitt vin och räkor. Ska bli så himla gott, men först.. Spinning!

Fynd!!

Sophie Arding 2011-02-04 @ 10:43:33
Som de flest i min närhet vet, verkligen älskar jag att fynda. Nu har jag slagit till igen! Har läänge letat efter ett par skinnbyxor (såklart i fejkskinn) och igår när jag var nere på stan hittade jag dessa snyggingar. De satt helt perfekt och kostade ynka 50 pix. Viket kap va?! Bildkvaliteten blir som sagt ganska kass med photo booth..

Grattis Grattis Grattis

Sophie Arding 2011-02-02 @ 20:12:08


Idag fyller min sötis Benita 25 år!! GRATTIS, Grattis, grattis vännen! Skriv nu alla en liten kommentar och Gratta Benita. =)

Trööött

Sophie Arding 2011-02-02 @ 10:13:23




Idag är jag riktigt sliten och mullvadsögonen har på riktigt infunnit sig. Vi ska försöka färdigställa det första kapitlet innan helgen eftersom Mimmi åker till Sälen imorgon. Idag kan bli en låång dag idag. Tur att jag är så pigg.

Organiserat kaos?

Sophie Arding 2011-02-01 @ 17:36:47
Att skriva uppsats innebär att leva i ett enda stort kaos. De här bilderna är ifrån idag vid 16-tiden. Då ser det ut ungefär såhär.. Artiklarna ligger utspridda över hela bordet tillsammans med alla böcker och all energi bestående av yoghurt, kaffe, bananer och knäcke som vi har vi tagit fram och bara ställt upp i väntan på energidippar. Framåt 16-tiden är då vi brukar tappa koncentrationen och börjar sluddra när tungan knyter sig av alla akademiska ord. Det är även då som huvudvärken börjar smyga sig på. Det är kul att skriva uppsats!!

RSS 2.0