Det är nice i Nice

Sophie Arding 2008-04-24 @ 17:29:20

I lördags kom vi ner till Nice vid 18-tiden. Vi åt wallenbergare och drack vin. Adam (som vi besökte) dukade upp ett helt bord med olika sorters alkoholhaltiga drycker. Några vänner till honom kom och vi förfestade hemma hos honom. Tyvärr blev Victor magsjuk och kunde inte hänga med ut utan stannade hemmai sängen. Vid 00-tiden begav vi oss till monaco. Vi skulle till en club som heter Jimmy´z som är ett helt sjuukt ställe. Den billigaste drinken kostade 20 euro och då kan ni bara tänka er vilket folk som vistades där.. Gamla gubbar och prostituerade. Trots det var stället hur flashigt som helst och låg ute på en udde med panorama fönster ut mot vattnet. Tyvärr har jag inga bilder från denna kvällen.

Söndagen var det rent av skitväder. Det började visseligen bra med strålande sol och frukost på ballkongen. Har inte nämt än att deras lägenhet ligger på 11:e våningen så man har mycket god sikt där uppefrån. Resten av dagen gick åt att strosa längs strandpromenaden och in till city. Vi åt lunch och middag där och åkte sedan hem och la oss. Kom inte hem förrän 23-tiden.



Måndagen var vi i monaco på ATP tävling. Solen tittade fram, men det blåste rätt kyliga vindar där uppe där vi satt. Trots det lyckades jag ändå bränna sönder hela ansiktet. Under dagen fick se bland annat Robin Söderling som gick vidare. Hans match och hans temperament var underbart underhållande (bild 3). Han var inte helt nöjd med domaren och det var han inte sen med att visa. Den andra vi fick se var Rafael Nadal i dubbel (bild 5 iklädd bandana). Även Christian Olsson var där och kikade på honom (bild 4). Tyvärr spelade de så sent, så vi såg bara ett set för att vi skulle hinna med att se Monaco. Det ser just nu ut som en byggarbetsplats inför kommande formula 1 tävling i maj (bild 6-8). Tittar man i nedre hörnet vid kajen kan man se hur stor publikplatserna kommer bli, det stora blå (bild 7,8). Åt middag på en balkong nere vid hamnen. Mycket mysigt.





Tisdagen gick åt shopping i Nice city. Jag köpte... ingenting.. Hör och häpna. =) Det var lite trist faktiskt för det fanns bara svindyra affärer som prada, gucci, armani eller så fanns det skräp butiker. Inget direkt mellanting, var väl därför jag kom hem tomhänt. Gick även ner till piren och fick en underbar vy över hela nice. Bli inte lurade av det gröna vattnet för det var nog inte lika så varmt som det ser ut som. Solen värmde, men det blåste lite grann även denna dagen. I onsdags åkte vi hem vid 13-tiden så vi han inte mer än äta stor frukost och packa våran väska.





Kommentarer
Postat av: mamma

Det ser inte fel ut även om vädret inte var det bästa. Kanske något att återvända till en sommar. =)

2008-04-24 @ 18:09:48
Postat av: Matilda

Nä men vattnet kanske är varmare i sommar om ni åker dit?! Verkar nice! Frågan är om det är lika kul på sommaren när alla schtekare intar nice?! Ser underbart ut anyway! PUss

2008-04-24 @ 19:35:59
URL: http://www.matildamaria.blogspot.com
Postat av: Johanna

vilket ställe :) ser ju hur härligt ut som helst.. å det där flotta utestället.. som centrum ungeför eller? ;)

2008-04-24 @ 22:54:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback